Refund policy

Vi strävar efter att leverera de bästa varorna och maten som produceras av proffs i vårt kök. I en osannolik händelse att du är missnöjd med någon av våra produkter har vi en 30-dagars returpolicy, vilket innebär att du har 30 dagar efter mottagandet av din vara att begära en retur. För färska livsmedel är all försäljning slutgiltig. Om du är missnöjd med vår produkt, ring oss direkt på + 46 (0) 46 280 64 00 så att vi kan rätta till situationen omedelbart.

För att vara berättigad till en retur måste din vara vara i samma skick som du fick den, oätad, oanvänd eller oanvänd, med taggar och i originalförpackningen. Du behöver också kvittot eller inköpsbeviset.

För att starta en retur kan du kontakta oss på info@granddeli.se. Observera att returer måste skickas till följande adress: Klostergatan 11, 222 22 Lund.

Om din retur accepteras skickar vi dig en returfraktsedel samt instruktioner om hur och var du ska skicka ditt paket. Varor som skickas tillbaka till oss utan att först begära en retur accepteras inte.

Du kan alltid kontakta oss för eventuella returfrågor på info@granddeli.se.

Skadestånd och problem
Vänligen inspektera din beställning vid mottagandet och kontakta oss omedelbart om varan är defekt, skadad eller om du får fel artikel, så att vi kan utvärdera problemet och göra det rätt.

Undantag/ej returbara artiklar
Vissa typer av artiklar kan inte returneras, som lättfördärvliga varor (som mat, blommor eller växter), anpassade produkter (t.ex. specialbeställningar eller personliga artiklar) och varor för personlig vård (t.ex. skönhetsprodukter). Vi accepterar inte heller returer för farliga material, brandfarliga vätskor eller gaser. Hör av dig om du har frågor eller funderingar kring just ditt objekt.

Tyvärr kan vi inte acceptera returer på rea artiklar eller presentkort.

Utbyte
Det snabbaste sättet att se till att du får det du vill ha är att returnera den vara du har, och när returen har accepterats, gör ett separat köp för den nya artikeln.

Europeiska unionens 14 dagars ångerperiod
Trots ovanstående, om varorna skickas till Europeiska unionen, har du rätt att avbryta eller returnera din beställning inom 14 dagar, av vilken anledning som helst och utan motivering. Som ovan måste din vara vara i samma skick som du fick den, oanvänd eller oanvänd, med taggar och i originalförpackningen. Du behöver också kvittot eller inköpsbeviset.

Återbetalningar
Vi kommer att meddela dig när vi har tagit emot och inspekterat din retur och meddela dig om återbetalningen godkändes eller inte. Om det godkänns återbetalas du automatiskt med din ursprungliga betalningsmetod inom 10 arbetsdagar. Kom ihåg att det kan ta lite tid för din bank eller ditt kreditkortsföretag att behandla och publicera återbetalningen också.
Om mer än 15 arbetsdagar har gått sedan vi godkände din retur, vänligen kontakta oss på info@granddeli.se.

Inga återbetalningar ges för inköp av färska mat eller livsmedel.